Gamification

December 19-ei feladvány

Az első karácsonyfa a legendák szerint 1536-ban Luther Márton állította gyermekeinek. Nincsenek adatok arról, hogy pontosan mikor lett szokás a karácsonyfa állítása, csak annyi bizonyos, hogy a hagyomány a Német-római Birodalomból ered.

A karácsonyfa eredetileg azt jelképezi, hogy Isten visszafogadja az embert a Paradicsomba; utalva arra, hogy az első emberpár kiűzetése után az Élet Fáját tüzes kardok és kerubok őrizték.

Hazánkban elsőnek valószínűsíthetőleg Brunszvik Teréz grófnő állított fát 1824-ben, Martonvásáron. Vannak XVII. századi források, melyek utalást tesznek arra, hogy ebben a novemberi-decemberi időszakban több fenyőfát is tömegesen vágtak ki (ezeket tiltották be), viszont egyértelműen nincsenek információk arra nézve, hogy karácsonyfának vágták-e ki őket.

Bizonyos tény viszont, hogy 1846-ben megjelent Illustrated LondonNews-ban megjelent rajz után vált divattá a karácsonyfa állítása ezen ünnepi időszakban Európában. Ezen a rajzon egy feldíszített fenyőfa mellett egy család áll ünnepi viseletben.

Ki volt az, aki 1846-ban divattá tette a karácsonyfát?


A megfejtést a 19-ei naphoz tudod rögzíteni.

a Rafflecopter giveaway